פינו נואר מומלץ

3 ב-109.9
39.90
מחיר ל100 מ"ל: 5.32
2 ב-109.9
59.90
מחיר ל100 מ"ל: 7.99
3 ב-109.9
39.00
מחיר ל100 מ"ל: 5.20
מבצע!
119.90
מחיר ל100 מ"ל: 11.99

פינו נואר מומלץ

מחפשים יין מסוג פינו נואר מומלץ? אצלנו באלכוהום תוכלו לבחור מבין מבחר היינות הייחודיים שאנו מציעים. בנוסף, תהנו ממשלוח מהיר עד הבית. לפרטים נוספים ולהזמנות טלפוניות – 058-4223844.

מגוון סוגים של יין פינו נואר מומלץ

Pinot Noir Wine הוא אחד היינות האדומים הפופולריים בעולם. הוא עשוי מענבים שחורי קליפה הגדלים בטווח צר של אקלים קריר. בטיפול נכון, הוא מייצר יינות בעלי גוף קליל, אלגנטי, מורכב ומתמשך.

מה זה יין מסוג פינו נואר מומלץ?

 

פינו נואר הוא זן ענבים שחור השייך לזן הענבים ומיוצר בצרפת. זהו אחד הענבים העתיקים ביותר בצרפת, שנשתלו על ידי הנזירים הציסטרסיאניים של בורגונדי לפני יותר ממאה שנה. פינו נואר, במיוחד מהכרמים המפורסמים ביותר של בורגונדי, מוערך מאוד על ידי אספנים כיום בשל העידון וערך היישון שלו. בשל הפופולריות שלו והקושי בגידולו, זהו אחד היינות היקרים בעולם.

מה המקור של הפינו?

 

בעוד שמקורותיו של הענב העתיק הזה אינם ידועים לחלוטין, בורגונדי צרפתית היא כבר זמן רב הבית הרוחני של הפינו נואר, ומייצר כמה מהיינות הזניים הטובים בעולם. ככל שהתהילה והמחיר של יינות בורגונדי עלו, ייננים ברחבי העולם ביקשו לחקות את הצלחת האזור. זה הוביל לנטיעת פינו נואר בחלקים אחרים של אירופה והעולם החדש.

פינו נואר מומלץ, לעומת זאת, מסתדר טוב יותר באקלים קריר יותר, שכן החומציות, העדינות והעדינות שלו אובדים באקלים חם יותר ובמזג אוויר חם יותר. כיום, המדינות המייצרות את הפינו נואר הטוב ביותר הן צרפת, שוויץ, גרמניה, אוסטריה, ניו זילנד, אוסטרליה, ארצות הברית (קליפורניה, אורגון וניו יורק) וצ’ילה. בגלל הפופולריות שלו, הפינו נואר נחשב לזן “בינלאומי”.

מה המשמעות השם Pinot Noir?

 

פינו נואר הוא שמו של ענב והיין הזני שעשוי ממנו. השם בא מהמילים הצרפתיות ל”אורן” ו”נואר”, המתייחסות לאשכולות האצטרובלים על הגפן ולצבע הענבים.

איך הטעם של פינו נואר מומלץ?

 

בדרך כלל, הפינו נואר יבש, בעל גוף קל עד בינוני, עם חומציות בהירה, טאנינים משיי ובין 12-15% אלכוהול. לטעמי הפינו נואר הטובים ביותר יש טעמים מורכבים הכוללים דובדבנים, פטל, פטריות וטחון יער, כמו גם עשבי תיבול ותבליני אפייה כשהם מתיישנים בחביות עץ אלון צרפתי. הטעם של פינו נואר משתנה בהתאם לאקלים ולסגנון היצרן. אקלים קריר יותר יכול לייצר פינו נואר עדין ובהיר יותר. אקלים חם יותר מייצר פינו נואר בשל יותר, בעל גוף מלא יותר, בעל אלכוהול גבוה יותר. חלק מהיצרנים מיישנים את היינות שלהם בחביות 100% עץ אלון צרפתי חדשות, מה שיוצר יינות מלאים יותר עם מרקם.

מה תכולת האלכוהול בבקבוק יין פינו נואר מומלץ?

 

רמת האלכוהול של פינו נואר תלויה במקום בו הוא גדל. האקלים משפיע על הבשלות, אשר בתורו משפיע על תכולת האלכוהול. לפינו נואר מאזורים קרירים יותר כמו צרפת וגרמניה יש בדרך כלל 12-13.5% אלכוהול בנפח (abv), אבל יינות פינו נואר הגדלים באקלים חמים יותר כמו קליפורניה ואוסטרליה עשויים לכלול 13.5-15% אלכוהול ביניהם. לבצירים קרים וחמים יש השפעה גם על רמת האלכוהול הסופית של היין.

האם פינו נואר יבש או מתוק?

 

צרכנים שואלים: האם פינו נואר מתוק? הבעיה נובעת מהעובדה שליין פינו נואר מומלץ יש טעמי פירות אדומים מקסימים והוא עסיסי בשל חומציותו הגבוהה באופן טבעי. אבל טעמי פירות עסיסיים לא בהכרח מתכוונים לסוכר. למעשה, פינו נואר כמעט תמיד יבש.

יין יבש הוא כאשר הסוכר במיץ הענבים הופך לאלכוהול על ידי שמרים לאחר סחיטת הענבים. כאשר כל הסוכר הומר, הוא מייצר יין יבש לחלוטין. לפעמים, מעט סוכר נשאר מאחור, הנקרא שאריות סוכר. זה יכול להיות בכוונה, נותן ליין רמז של עושר ומתיקות, או שזה יכול להיות בגלל שהשמרים לא סיימו לתסוס. עם זאת, כמה גרמים של RS לליטר עדיין נחשבים יין יבש.

המאמר נכתב בשיתוף עם חברת GO TOP – קידום אתרים אורגני.

הרשמו וקבלו עדכונים לתיבת המייל שלכם!
מאמרים נוספים
כתבות נוספות

נגישות
פתח צ'אט
1
ברוכים הבאים לאלכוהום 🍹
Scan the code
כל המשקאות במקום אחד
היי,
איך נוכל לעזור?