טמפרטורת אחסון יין אדום

3 ב-109.9
39.90
מחיר ל100 מ"ל: 5.32
2 ב-109.9
59.90
מחיר ל100 מ"ל: 7.99
3 ב-109.9
39.00
מחיר ל100 מ"ל: 5.20
מבצע!
119.90
מחיר ל100 מ"ל: 11.99

טמפרטורת אחסון יין אדום

במאמר זה תגלו מהי טמפרטורת אחסון יין אדום האופטימלית ביותר על מנת שתוכלו להנות משתיית יין איכותי בצורה הטובה ביותר. כמו כן, אצלנו באלכוהום תהנו ממשלוח יינות ומשקאות חריפים מהיר עד הבית. לפרטים נוספים ולהזמנות טלפוניות – 058-4223844.

יינות אדומים מומלצים

מה טמפרטורת אחסון יין אדום האופטימלית ביותר?

טמפרטורת האחסון האידיאלית ליין אדום היא בין 8-18 מעלות.

הטמפרטורה המדויקת שתבחר תלויה בסוג היין וכמה זמן אתה צריך לאחסן אותו.

במאמר זה, נבחן את טמפרטורת אחסון יין אדום האידיאלית ביותר. כיצד לשתות אותו ומה יכול לקרות ליין אדום אם הוא לא מאוחסן כראוי.

כמו כן, מעניין שהטמפרטורה האידיאלית היא רק אחד מהגורמים שיכולים להשפיע על איכות היין. אז אנחנו גם נראה כיצד לאחסן סוגים שונים של יין אדום ועוד כמה עצות שימושיות לאחסון יין כדי לוודא שאתה מפיק את המרב מהיין שלך!

באופן אידיאלי, יש לאחסן את היין האדום שלך בטמפרטורה אופטימלית של כ-12 מעלות.

עבור יינות שיישמרו במשך יותר משנה, אתה צריך לשמור בקפדנות על הטמפרטורה האידיאלית של 13 מעלות. לאחסון לטווח קצר, כדאי לשמור על יין בין 7-18 מעלות.

בכל המקרים יש לשמור על טמפרטורה קבועה. מעבר בין טמפרטורות עלול לפגוע בתווית, לגרום לחמצון ולהתיישן בטרם עת של היין.

טמפרטורת אחסון יין אדום בעל גוף מלא, קל עד בינוני ומתוק

 

באופן כללי, יש להגיש יין אדום בטמפרטורה מעט נמוכה מטמפרטורת החדר, בין 16-20 מעלות.

עם זאת, טמפרטורות הגשה ואחסון נכונות תלויות בסגנון היין.

יין אדום מלא

יינות אדומים בעלי גוף מלא הם בדרך כלל מעל 13.5% אלכוהול. יינות אלו עשויים בדרך כלל מזני ענבים עבי קליפה עשירים בטעם ועתירי טאנינים.

יין אדום קל עד בינוני

ליין אדום בעל גוף בינוני אחוז אלכוהול בין 12.5-13.5%, בעוד שלרוזה פחות מ-12.5%. יינות אלו מיוצרים בדרך כלל מענבים אדומים עדינים ודקים קליפה (כגון אלו העשויים מזן הענבים פינו נואר).

יין אדום מתוק

ניתן להגיש יינות מתוקים כגון פורט בטמפרטורת החדר, בעוד יינות מתוקים מבעבעים יש להגיש מתחת לטמפרטורת המרתף.

טמפרטורת אחסון יין אדום לא נכונה יכולה להשפיע לרעה על הטעם ופוטנציאל ההתיישנות של היין.

זה מה שקורה אם אתה מאחסן יין אדום בטמפרטורות נמוכות או גבוהות יותר:

מה קורה אם מאחסנים יין אדום בטמפרטורות מעל 18 מעלות?

 

טמפרטורת אחסון יין אדום חמה יותר תגרום ליישון מהיר יותר של היין.

ברגע שהטמפרטורה מגיעה ל-21 מעלות, היין האדום מתחמם ומפחית את הטעמים והריחות העשירים שלו. טמפרטורות גבוהות יכולות גם לשבור את החותם של היין, לעורר את תהליך החמצון ולקלקל את היין.

טמפרטורת אחסון יין אדום מתחת ל-7 מעלות

 

אחסון בטמפרטורות קרירות יותר יאט את תהליך היישון.

עם זאת, זה יקשה על יישון נכון של בקבוק יין אדום, מכיוון שאינך יכול עוד לעקוב אחר לוח הזמנים הסטנדרטי של יישון היין.

בנוסף, אחסון יין בטמפרטורות סביב -1 מעלות צלזיוס עלול לפגוע בפקקי היין ובאטימות היין, ואף לסדוק את הבקבוק.

מאמר זה נכתב בשיתוף עם חברת GO TOP – מומחה לקידום אתרים.

הרשמו וקבלו עדכונים לתיבת המייל שלכם!
מאמרים נוספים
כתבות נוספות

נגישות
פתח צ'אט
1
ברוכים הבאים לאלכוהום 🍹
Scan the code
כל המשקאות במקום אחד
היי,
איך נוכל לעזור?